Så fungerar en pool

Det är enkelt att äga och sköta en pool. Det är viktigt att planera rätt från början, gärna med hjälp av er pool-leverantör. Vi strävar alltid efter att få en så funktionell anläggning som möjligt, då blir det lätt att sköta poolen.

I en privat pool ska vattnet passera reningsverket, pump och filter minst 3 – 4 gånger per dygn. Poolen har ett eller flera bräddavlopp placerade i vattenlinjehöjd där vattnet sugs in till pumpen. Pumpen som är poolens hjärta suger från bräddavloppet och trycker vattnet vidare genom filtret. I filtret samlas allt skräp som sugs från poolen, efter en tid så måste filtret rengöras, ”backspolning” om det är ett sandfilter. Efter filtret ska vattnet passera en värmare och sen vidare genom insprutningsmunstycken ut till poolen igen. Det finns flera olika uppvärmningsalternativ (solfångare, värmepump, elvärmare och värmeväxlare) men som standard levererar vi elvärmare.

pooler varmevaxlare

Rörledningar

Vi använder 50mm och 63mm rör beroende på längd vilket anpassas till respektive pool. I maskinrummet används limmade pvc-rör eller flexibel pvc-slang som ansluts med kläm- eller limkopplingar.

Kemikalier

Klor av olika sorter är det bästa, billigaste och oftast förekommande sättet att hålla vattnet rent och klart.

Kloralternativ

Man kan även få automatiska doserutrustningar eller en saltgenerator. Pröva gärna först med manuell klorering, det är enklare än ni tror. Det är lätt att komplettera med automatik efteråt.